Tips til at tjene flere penge som musiker

Hænder formet som hjerte til koncert

At være musiker er ikke just nogen dans på roser og vejen til millioner – i hvert fald ikke for størstedelen. Jovist, der er de få, store navne, der klarer skærene og kan se frem til heltestatus og store bankkonti, men langt de fleste lever en stille tilværelse, hvor budgettet er stramt, og pengene skal slå til ligesom hos alle andre.

I denne artikel får du en håndfuld tips til at tjene en smule ekstra som musiker.

Sælg din musik online

En ting er at sælge plader og CD’er, men mange musikere overser muligheden for at tjene penge online, når deres sange streames eller ved at sælge rettighederne til nogen, der har en interesse i at bruge musikken. Det kan være andre content creators, men også større firmaer eller organisationer, der har brug for musik.

Her er det oplagt at undersøge, om et eller flere af dine musikstykker kan sælges. Generelt er nettet fyldt med muligheder for at tjene penge. Tjen penge hurtigt og lovligt her, hvor du også kan læse mere om nettets mange muligheder i forhold til at skabe en ekstra indkomst.

Tilbyd dine ydelser på freelancer-platforme

Du tager måske allerede penge for din eksisterende musik, men hvad med at lave musik på bestilling? Der findes flere freelancer-platforme online, hvor du kan tilbyde dine ydelser mod betaling, herunder Fiverr og Amino, hvis du gerne vil have danske alternativer.

Her kan du oprette tilbud, og folk kan bestille eller byde ind på udbudte opgaver, der er defineret på forhånd af køber. Det er en rigtig god måde at variere dine indtægter på, og måske får du ovenikøbet forbindelse til en samarbejdspartner, der løbende har behov for musik eller lyd.

Opret en YouTube-konto

Ja, YouTube og Spotify er måske ikke noget, der giver smør på brødet, men mange bække små. Ved at oprette en konto på diverse video- og streamingsider får du mulighed for at få en del af de annonceindtægter, platformene får ved at vise reklamer før, under og efter din musik.

Det er ikke noget, du bliver rig af. Så er du advaret. Men hvis du kombinerer det med et af de ovenstående råd, bidrager det helt sikkert til, at du har mere på kistebunden i slutningen af måneden.

Del din viden på en blog

Er du en ekspert på dit felt og inden for din genre? Måske har du en masse viden, der bare venter på at blive delt, og som andre end blot din nære vennekreds kunne have interesse i at læse om?

I så fald bør du overveje at oprette en blog. Her kan du dele dine tanker og selvfølgelig den viden og erfaring, du har opbygget i din karriere. Det er ikke kun en mulighed for at komme ud til flere potentielle lyttere, det kan også være genvejen til firmaer, der gerne vil betale dig for et samarbejde.

Måske bliver du kontaktet af en virksomhed, som producerer lydudstyr, der beder om et review? Mulighederne er mange, så det er bare med at komme i gang.