Hygge i en travl hverdag

Posted On By Guitaristen
Hygge med kaffe og bog

Har du travlt i hverdagen? Det er der flere og flere danskere, der i de seneste år har kunne nikke genkendende til.

Travlhed kan være en fin ting, hvis det ikke betyder, at man bliver nødt til at gå glip af nogle af de nære og vigtige menneskelige relationer. En måde at skabe samling på i familien eller blandt venner er ved at fyre op i en pejs eller en ovn og samle sig om den med noget varmt at drikke eller et godt glas vin – man kommer nemlig hinanden ved på en helt anden måde, end hvis man altid valgte at mødes over en film eller et spil.

Men sandheden er også, at det langt fra er altid, at man får tændt op i brændeovnen og spontant får samlet sin nærmeste familie eller sine nærmeste venner inde i stuen foran brændeovnen. Men det kan man gøre meget nemmere for sig selv. Ved at købe sig en pilleovn i stedet for at bruge en masse penge på en brændeovn får man en ovn, der er langt mere fleksibel og nemmere at håndtere på flere måder.

Nem rengøring, der giver mere tid til hygge

Først og fremmest skal man bruge kortere tid på at rengøre den – det er ofte en af de primære årsager til, at folk ikke får brugt deres dyre brændeovne. Man ender nemlig ofte med at bruge den i en eller flere uger, indtil den bliver så sodet til og beskidt, at man skal bruge utrolig meget tid på at gøre den ren igen.

Det slipper du for som køber af en pilleovn, da den er væsentlig nemmere at gøre rent. Det betyder, at du skal bruge kortere tid på de huslige pligter omkring ovnen. Og dermed får mere tid til rent faktisk at nyde den hyggelige side ved at have en ovn i huset – og måske også få overskud til at invitere venner og familie over til at nyde nogle lune og hyggeligt aftener rundt om ovnen.

Tænd pilleovnen på forhånd

En anden årsag, der også gør pilleovnen til et fint alternativ til den noget mere gammeldags brændeovn, er, at du selv kan bestemme, hvornår pilleovnen skal tænde. Du kan ganske simpelt indstille ovnen på forhånd, så den allerede har fyret op, før du når at få skoene af og får sat benene op i sofaen.

Mange mennesker, der køber en almindelig, gammeldags brændeovn, ender faktisk med ikke at bruge den, fordi det er en tand for besværligt og trættende at skulle ud i haven flere gange i løbet af en enkel uge og hente brænde. Derudover skal ilden også passes meget mere, og den kræver en hel del mere opsyn, da den nemmere kan gå ud af sig selv.

Og så slipper du samtidig for at skulle ud og fælde brænde og stable brænde i en uendelighed. Det kan ofte tage tid, fordi man skal være sikker på, at brændet står et sted og på en måde, så det ikke tager hverken vand eller fugt til sig. Og udover dette arbejde er det også mere simpelt selv at opdage, hvor meget brænde der er tilbage.

Det er nemt at se, hvor meget brænde der er tilbage

Det eneste, man skal gøre for at tjekke, hvor meget brænde der er tilbage til at fyre op i ens pilleovn, er at se, om pillekammeret er fyldt op. I starten kan det selvfølgelig være svært at beregne, hvornår ovnen skal fyldes op igen.

Men ret hurtigt efter det vil man komme ind i en fast rutine, hvor man med længere intervaller kan køre ud og fylde bilen med brændsel til pilleovnen – uden at det behøver at blive et projekt, der nødtvunget skal fylde ens i forvejen travle hverdag.

Og hvis det nu alligevel trods de lange intervaller skulle glippe en gang eller to med at få fyldt pillekammeret op, så er der rigtig mange pilleovne, der kan sluttes til ens centralvarmeanlæg. Derfor behøver man aldrig at frygte, at huset for alvor bliver koldt, hvis man har en pilleovn, fordi det andet system simpelthen bare tager over, hvis der ikke er mere brændsel tilbage til at fylde i pillekammeret.