Godt gear er uundværligt i bilen

Posted On By Guitaristen
Bil med ekstra udstyr

Bilen er danskernes fortrukne transportmiddel. Faktisk er over 78% af dansk trafik biltrafik. Bilen bliver brugt mellem hjem og arbejde, på weekendture og bilferie. Transporten fra a til b i bil er for mange essentiel for at få en hverdag til at fungere og for at få det sjove ud af weekenderne og ferierne.

Bilen skal derfor være gearet til alle behov. Dermed ikke sagt at din bil skal være et krejlermarked med alt det bedste fra Harald Nyborg, og der er ingen grund til at investere millioner i udstyr til bilen. Alligevel er der bare nogle ting, du altid bør have i bilen af sikkerhedsmæssige, praktiske og praktiske grunde eller for komfortens skyld.

I denne artikel vil du blive klogere på hvilke ting, du for en sikkerheds skyld bør have i bilen – og hvilke, der måske bare er en god ide at have ved hånden, når de mange timer skal bruges på landevejen.

Sikkerhedsudstyr

Først og fremmest er det altid et must at have bilens vigtige dokumenter i bilen. Det er nemt at samle et chartek med registreringsattest, forsikringspapirer og bilens instruktionsbog, så de altid er der, hvis informationerne bliver nødvendige at bruge.

Hvis du skal ud at rejse, bør du huske både ansvarsforsikringen, kaskoforsikringen, rejseforsikringspolice, det gule sundhedskort og den europæiske forsikring, hvis bilen krydser grænsen.

En advarselstrekant kan du også få brug for, hvis du bliver nødt til at stoppe et sted, hvor bilen muligvis er til fare for andre i trafikken.

Hvis mindre uheld skulle være ude, mens du er på vejen, er en førstehjælpskasse en udstyrsanskaffelse, du vil takke dig selv for at have lagt i bilen. I nogle lande er det lovpligtigt at have en liggende, så anskaf dig den både for sikkerhedens skyld, men også så du ikke står i en uheldig, ulovlig situation i udlandet.

Startkabler fylder ikke meget – og kan være enormt brugbare, hvis du går tør for strøm. Det er en nem anskaffelse, der kan være til stor hjælp i både din egen eller en medtrafikants nødsituation.

Komfortabelt udstyr

Ens behov i bilen varierer naturligvis fra person til person. Alligevel er der et par ting, der kan give stor komfort for langt de fleste.

At have et tæppe i bilen er en god ide, hvis du eller en medpassager bliver kold. Desuden kan tæppet bruges, hvis du have ting med skarpe kanter med i bilen.

Bilbolcher er blevet et dansk fænomen, som for mange er en hyggelig anskaffelse, der gør bilturen lidt sjovere. Hvis du, som chauffør er en smule træt på turen hjem fra arbejde, er et godt bolche måske lige den ekstra energi, du har brug for.

Praktisk udstyr

Når sneen først falder, skal bilen tilføjes en smule ekstra udstyr. I vinterhalvåret er en isskraber en naturlig del af bilens udstyrskasse. Derudover, hvis du er bosat væk fra snerydning, kan du også vælge at have en skovl med dig, så hvis du kører i en snedrive i farten, sidder du ikke fast alt for længe.

Anhængertræk på bilen er også en praktisk foranstaltning i utallige situationer. Anhængertrækket er nødvendigt, hvis du vil bruge cykelstativ, campingvogn eller trailer. At have en sådan på sin bil åbner altså op for en række muligheder for bilen. Hvis ikke bilen er købt med anhængertræk, kan du altså drage fordel af at få en sådan monteret.

Langt de fleste navigerer i dag med elektronisk udstyr; om det så er telefonen eller GPS’en. Hvis dit navigationsudstyr går ned, mister strøm eller går i stykker, mens du kører, er det slet ikke så dumt at have et old-school, fysisk kort ved hånden. Så farer du aldrig helt vild.