Få dine havefliser til at se ud som nye igen

Rene fliser

Når dine havefliser har ligget i nogle år, så vil de ikke se ud, som de gjorde, da de blev lagt. De bliver medtaget af vind og vejr, og flere typer vækster vil slå sig ned på dem.

Det er en skam, for de kommer til at se temmelig kedelige ud. Det er der heldigvis råd for.

Fliser kan renses for alger

Det er faktisk muligt at få renset fliserne effektivt. Efter denne afrensning kommer de til at se ud som nye. Skal fliserne rigtig forkæles, så skal de også lige have en efterbehandling i form af en imprægnering.

Får de også imprægnering, så vil de kunne holde sig vandafvisende og frostsikre i op til 8 år.

En årlig desinficering af fliserne vil kunne holde dem så godt som helt fri for, at alger, mos, flisepest og så videre får fodfæste på fliserne igen.

Tænk derfor gerne langsigtet, når det drejer sig om at få renset fliser.

Hvem kan løse den opgave?

Der er heldigvis firmaer, der har specialiseret sig i netop denne arbejdsopgave. Der er mange fordel ved at lade fagfolk klare ærterne, for de har fuldstændig styr på, hvordan, med hvad og hvornår proceduren skal foretages.

Hvis du for eksempel kontakter dem her https://algespecialisten.dk/fliserens/, så vil du kunne se, hvad de kan tilbyde og til hvilke priser.

Få en håndværker til at klare sagen, når det skal gøres rigtigt. Han ved nøjagtigt, hvordan netop de fliser, du har, skal behandles. Og han ved også hvornår og hvor hyppigt det skal ske. Ring hellere i dag end i morgen.

Hvordan foregår en fliserensning?

Den foregår ved, at fliserne først bliver renset grundigt og skånsomt. Det foregår typisk via højtryksrens.

Efter afrensningen bør fliserne blive behandlet, så operationen er langtidsholdbar. Alger, mos og flisepest er svære at få bugt med, fordi de sender sporer ud, som ikke kan ses, men som kan sidde og vente på at kunne gro igen. Derfor er det ikke nok bare at spule det synlige væk.

Efter spulingen vil også fugesandet være væk, og det vil være nødvendigt at lægge noget nyt ud. Det kan du enten selv gøre eller bede firmaet om at klare for dig.

Er fliserens kun en kosmetisk sag?

Det er jo åbenlyst, at en rensning af fliserne rent kosmetisk vil være en stor gevinst. De kommer til at se virkelig smukke ud igen.

Men der ud over vinder du også på holdbarheds-siden. For en renset og behandlet flise vil simpelthen holde længere.

En flise, der står under vand, fordi alger og så videre holder på fugten, vil over tid erodere og måske helt smuldre. Gør den først det, står den ikke til at redde.

Så der er absolut flere gode grunde til at få fliser renset.

Økonomisk set er det jo bestemt også billigere at få renset fliserne frem for at få dem skiftet ud og lagt igen.

Få foretaget en afrensning og en behandling af fliserne i haven, og der er flere gevinster at hente.