I butikken finder du forskellige typer lyd- og videoformater. Det afhænger af selskabet der ejer rettighederne til produkterne, hvilket format du bliver tilbudt. På en produktside står der f.eks. "Format: MP3 192". Det betyder at produktet bliver leveret som MP3 filer. Hvis der står "Format: WMA 192 & AAC+ 48"  før du produktet i både Windows Media Audio 192 kbits og AAC+ 48kbits. Du kan løse mere om de enkelte formater på denne side.

Hvad er WMA?

Musikfilerne i Downloadbutikken af typen WMA 192 kbit/s (Windows Media Audio) med DRM (Digital Rights Management). WMA kan afspilles på alle PC'er og stort set alle bærbare afspillere der underståtter Windows Media filer med DRM. Hvis du benytter Mac eller Linux, vil du dog ikke kunne afspille WMA-musikfilerne. Det skyldes at de er beskyttet af DRM, og Mac/Linux undersåtter ikke dette system. DRM er et krav fra mange pladeselskaber.

Hvad er WMV?

Filmfilerne i butikken af typen WMV 1600 kbit/s (Windows Media Video) med DRM (Digital Rights Management). Bitraten til billedet er 1250 kbit/s, bitraten til lyden er 384 kbit/s og så vidt som muligt i 5.1 surround sound. WMV kan afspilles på alle PC'er. Hvis du benytter Mac eller Linux, vil du ikke kunne afspille WMV-musikfilerne. Det skyldes at de er beskyttet med DRM, og Mac underståtter ikke dette system. DRM er et krav fra rettighedshaverne.

Hvad er MP3?

MP3 filerne i butikken eksisterer i tre typer med forskellige bitrates: 192 kbit/s, 256 kbit/s og 320 kbit/s. MP3 filer kan afspilles på de fleste mobiltelefoner, Windows versioner, Mac og Linux.

Hvad er AAC+?

AAC+ i 48 Kbit/s er et format specielt udviklet til mobiltelefoner. Hvis din telefon underståtter AAC+, vil lydkvaliteten være sammenlignelig med WMA 128 Kbit/s, men en enkelt sang fylder omkring 2 til 3 gange mindre end en WMA fil i 192 Kbit/s. Filerne er typisk beskyttet med et sikkerhedsystem kaldet OMA 1 til forhindring af ulovlig kopiering og ulovlig brug af filen. For at afspille filen kræver det at du modtager en licens første gang du afspiller filen på mobiltelefonen. Den modtager du via SMS. DRM er et krav fra rettighedshaverne.